top of page
  • Yabancı çalışanımızın pasaport süresi dolmuÅŸ. Ä°kamet ya da çalışma izni baÅŸvurusu yapabilir miyiz?
    Hayır, 1 yıllık izin alabilmek için yabancı çalışanların pasaportlarının en az 1 yıl daha geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Türk TemsilciliÄŸi'nden referans kodu aldıktan sonra kaç gün içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na baÅŸvuruda bulunmak zorunludur?
    10 gün içinde başvuruda bulunmak zorunludur. Aksi taktirde tekrar referans kodu almak gerekir.
  • Ev hizmetlilerinin çalışma izni baÅŸvuruları, normal çalışma izni baÅŸvurusundan farklı mıdır?
    Evet, gerekli evrak listesi ve başvuru tipi normal çalışma izni başvurusundan farklıdır.
  • Çalışma izni onaylandıktan sonra yabancı çalışan ne yapmalıdır?
    Ülkesinde bulunan Türk Temsilciliği’nde vizesini uzattırmalıdır. Türkiye’ye ancak bu uzatılmış vizeyle giriş yapabilir ve çalışmaya başlayabilir.
  • Çalışanımızın izni onaylandı. SGK giriÅŸini hemen mi yapmalıyım?
    İzin başlangıç tarihinden itibaren 30 gün içinde SGK girişi yapılabilir.
  • Çalışma izni baÅŸvurularında herhangi bir meslek kısıtlaması var mıdır?
    Evet, diş hekimleri, dişçilik, eczacılık, özel hastanelerde sorumlu müdürlük, avukatlık, noterlik, özel güvenlik görevlisi, Kara suları dahilinde balık, istiridye, midye, sünger, inci, mercan ihracı, dalgıçlık, arayıcılık, kılavuzluk, kaptanlık, çarkçılık, katiplik, tayfalık vb., gümrük müşavirliği, turist rehberliği, hasta bakıcılar ve veterinerler Türkiye’de çalışma izni başvurusu yapamaz.
  • 5 Türk çalışanımız olmadığı için ÅŸirketimiz için çok kritik bir pozisyonda çalışacak olan yabancı çalışanı istihdam edemiyorum. Ne yapabilirim?
    Bordrolama hizmetimiz sayesinde, şirket olarak yabancı çalıştırma kriterlerine uymak zorunda kalmadan aylık hizmet bedeli karşılığında bu kriterlere uyan bir şirkette istihdam edebiliriz.
  • Ä°lk defa çalışma izni baÅŸvurusu yapacak olan bir yabancı nasıl bir yol izlemelidir?
    Eğer geçerli bir ikamet tezkeresi yoksa, ülkesinde bulunan Türk Temsilciliği’ne giderek gerekli evraklarını sunup bir referans kodu almalıdır.
  • Türkiye'den yurt dışına gönderip, orada çalışmasını istediÄŸimiz çalışlarımız için nasıl bir destek veriyorsunuz?
    Neredeyse ülkeden bağımsız olarak 100’ün üzerindeki ülkeye Türkiye’den çalışan gönderimi konusunda köprü vazifesi görüp çalışılacak ülkelerdeki mevzuatlarla ilgili müşterilerimize Türkiye’de olduğu gibi uzman kadrolarımızla destek verebiliyoruz. Çalışma ve oturma izinleri, vizeler, patentler, vatandaşlık başvurusu işlemleri gibi hizmetlerimizin yanı sıra ilgili ülkede gereksinim duyacağını her türlü hizmeti lokal çözüm ortaklarımız aracılığıyla sizlere sunuyoruz. En büyük avantajınız hem ilgili ülkede hem de Türkiye’de sizinle ilgilenen uzman şirketler hiç bir açık bırakmadan çalışanlarınızın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmesidir.
  • Ä°kamet tezkeresi olan bir yabancı çalışan, çalışma izni baÅŸvurusunu nasıl yapmalıdır?
    Geçerli bir ikamet izni olan bir çalışan başvuru sürecini ülkesindeki Türk Temsilciliği’nden başlatmak zorunda değildir. Tüm işlemler Türkiye’de yürütülebilir.
  • Ãœst düzey yabancı yöneticimiz yurt dışındaki aracını Türkiye'ye getirmek istiyor, ne yapmalıyız?
    Yabancı uyruklu kişiler araçlarını ya ithalat yoluyla daimi olarak ya da 2 yıllığına geçici olarak Türkiye’ye getirebilir. Bunun için öncelikle araç ruhsatı ve araçla ilgili bilgileri bizimle paylaşmanız, sonrasında aracın Türkiye’ye getirilmesi konusunda gümrük ve nakliye işlemleri dahil baştan sona hizmet verebiliriz.
  • Ev hizmetlileri için ödenen SGK primi, standart mıdır?
    Hayır, Ev hizmetlilerinin SGK prim ödemelerinde teşvik vardır. Bu yüzden normale göre daha düşük bir meblağdır.
  • Yabancı çalıştırmak için gerekli kriterler nelerdir?
    5 Türk çalışana karşılık 1 yabancı çalıştırma hakkı bulunmaktadır. Bunun yanında şirketin ödenmiş sermayesinin 100 bin TL veya yıllık brüt satış tutarının 800 bin TL veya yıllık ihracatının USD 250 bin olması gerekmektedir.
  • Yabancı yöneticimiz aracını Türkiye'ye hangi ÅŸartlar altında geçici olarak getirebilir?
    Bunun için 2 temel şart vardır.Arabasının ruhsat ve plakasının kendi adına olması ve aracı getirdiği tarihten itibaren geriye dönük 1 yıl içinde 6 aydan fazla Türkiye dışında yaşamış/kalmış olması gerekir.

Sorunuzun Cevabını Bulamadınız mı?

Bizi Arayın: 

Tel : +90 212 294 61 70

Gsm : +90 533 253 61 70

bottom of page